„MATIĆU U ČAST“: Muzej „Horeum Margi – Ravno“ raspisao likovni konkurs

Z. R. 18. 06. 2024. u 14:28

POVODOM 43. kulturne manifestacije „Matićevi dani“ koja će biti održana u Ćupriji, Muzej „Horeum Margi – Ravno“ raspisao je tradicionalni likovni konkurs namenjen svim stvaraocima iz Srbije i inostranstva.

Foto: Z. Rašić

Zbog tematike nadrealizma i slobode dozvoljene umetnicima u kreiranju radova, ovaj konkurs je jedinstven u Srbiji. Radove mogu poslati svi umetnici do 18. avgusta bez obzira na nivo oficijelnog obrazovanja, a nisu precizirane ni tehnike izrade ni format dela.

Tema ovog likovnog konkursa je široka – nadrealizam generalno i Matićevo stvaralaštvo, tako da će sve radove vrednovati stručni žiri, da bi nakon toga, kao i svake godine, bila napravljena izložba odabranih radova rokom trajanja „Matičevih dana“, u septembru.

 Umetnik na konkurs može da pošalje najviše tri rada. Novčana otkupna nagrada za najuspešnije ostvarenje je sto hiljada dinara, pa će time još jednim delom biti obogaćen umetnički fond ćuprijskog muzeja.

Nagrada se sastoji u plaketi i u terminu za samostalno izlaganje u muzejskoj galeriji.

Prošlogodišnji pobednik ovog likovnog  konkursa bio je umetnik Momčilo Trajković Momo, a njegova izložba  biće upriličena tokom avgusta.

Pogledajte više