SMOTRA SPORTA I MLADOSTI: Kraljevo domaćin regionalnih Sportskih igara mladih

G. ĆIROVIĆ 14. 06. 2024. u 12:12

Posle Apatina, Beograda i Bora, i Kraljevo je bilo domaćin regionalnog takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih.

G.Šljivić

Na atletskom stadionu i sportskim terenima kraj Ibra ukupno 1.250 učesnika ove lepe smotre mladosti i sporta iz 14 gradova i opština zapadne Srbije, osnovnoškolskog uzrasta, nadmetali su se u devet sportskih disciplina i tradicionalnoj igri „između dve vatre“.

G.Šljivić

 

- U veoma lepoj i veseloj atmosferi akcenat je na druženju, toleranciji i sportu. Oni koji budu najuspešniji plasiraće se na državno finale početkom jula na Zlatiboru. Potom, državni šampioni stiču pravo da se u Splitu tokom avgusta nadmeću sa vršnjacima iz zemalja u okruženju – kaže Dragan Đorđević, koordinator Sportskih igara mladih u Kraljevu.

G.Šljivić

 

Svečanom otvaranju igara prisustvovao je i gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je naglasio da je Kraljevo uspešan domaćin brojnih sportskih manifstacija.

- Važno je da razvijamo sportski duh u našem gradu, da se deca bave sportom još u osnovnoj školi, ali je isto tako veoma važno da ne zanemare obrazovanje – poručio je gradonačelnik Terzić podesćajući da će grad na Ibru tokom predstojećeg leta biti domaćin čak devet atletskih takmičenja.

Pogledajte više