GENERACIJA SA 12 VUKOVACA: U OŠ "20. oktobar" iz Sivca, nedaleko od Kule, svečano obeležena mala matura

Z. RAJIĆ 10. 06. 2024. u 18:54

U JEDNOJ od dve zgrade OŠ "20. oktobar" u Sivcu nadomak Kule, koji slovi za jedno od najvećih vojvođanskih sela, priređena je maturska svečanost.

foto Ž. Vorinski

Proslavi male mature su prisustvovali učenici završnog razreda, njihovi roditelji, rođaci, prijatelji, komšije... ali i predstavnici lokalne samouprave koje je predvodio predsednik Opštine Damjan Miljanić

- Školovanje je veoma važno, a od toga da budete najuspešniji još je važnije ako ste dali sve od sebe da na tom putu postanete ljudi - poručio je Miljanić, i sam roditelj malog maturanta.

Direktor pomenute obrazovne ustanove Branko Žeželj, koji je najboljima uručivao diplome i pohvalnice, kaže da su ove godine osnovnu školu u Sivcu završila 82 učenika, od kojih je čak 12 vukovaca.

Đak generacije je Sara Svitić, a njoj i Lenki Damjanović, koja je bila veoma blizu te titule, anonimni donator poklonio je čekove od po 50.000 dinara.

Memorijalna nagrada "Prijatelj generacije", koju dodeljuje sivačka porodica Strunjaš - u znak sećanja na njihovog tragično nastradalog sina Miloša - po izboru osmaka pripala je Mihajlu Žujoviću, koji je paralelno pohađao i osnovnu muzičku školu, a želja mu je da postane sveštenik.

Pogledajte više