USPELA AKCIJA „BAZAR SOLIDARNOSTI“: Značajna podrška deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama

Z. G. 07. 06. 2024. u 12:55

NACIONALNO udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) saopštilo je danas da je tokom dvodnevne akcije „Bazar solidarnosti“ u Novom Sadu prikupljeno 1,1 milion dinara i da će taj novac biti iskorišćen u realizovanju projekta roditeljskih kuća za smeštaj dece i njihovih porodica, tokom lečenja van mesta prebivališta.

NURDOR

Ta humanitarna manifestacija okupila je prošlog vikenda veliki broj građana koji su svojim prisustvom i donacijama pružili podršku deci koja se bore protiv malignih bolesti, kao i njihovim porodicama.

U okviru „Bazara solidarnosti“ za najmlađe su organizovani različiti programi i brojne kreativne radionice, čime je deci pružena prilika da se zabave, uče i da izraze svoju kreativnost.

- Zahvaljujući nesebičnoj pomoći svih učesnika i posetilaca, na Bazaru je prikupljeno impresivnih 1,1 milion dinara. Prikupljena sredstva biće usmerena ka izuzetno važnom projektu roditeljskih kuća za smeštaj dece (i njihovih porodica) koja su na lečenju van mesta prebivališta – navedeno je u sopštenju.

Cilj tog projekta, navode u NURDOR-u, jeste da obezbedi adekvatne uslove za boravak i podršku porodicama u najtežim trenucima, omogućujući im da budu zajedno tokom trajanja lečenja.

NURDOR je zahvalio volonterima, donatorima i posetiocima, koji su svojim angažovanjem i doprinosom omogućili uspeh ove humanitarne akcije.

- Vaša solidarnost i podrška neprocenjivi su za nastavak naše misije pružanja pomoći i podrške deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama – poručuju iz tog udruženja.

Pogledajte više