VIŠE OD STOTINU PASA UGINULO JER SU DANIMA BILI BEZ HRANE I VODE: Policija u prihvatlištu u Velikom Gradištu

J. I. 06. 06. 2024. u 15:01

Više od stotinu pasa uginulo je u prihvatilištu u Velikom Gradištu o kojem se brinulo Udruženje za pomoć ugroženim životinjama „Puž“ nakon što su, kako se veruje, ostavljeni danima bez vode i hrane.

M.Stević TPK News

O prihvatlištu se brinulo Udruženje „Puž“ čija je  zastupnica Slađana Bogičić. Ona ne želi da daje izjave, a kako saznajemo, tvrdi da  odgovornost za pse dele svi članovi udruženja koje upravlja prihvatilištem. 

-Uginulo je više od stotinu pasa, možda 106 ili 107. Tu je bilo 120 do 130 pasa. Sada ih ima živih 12. Nezvanično mi je rečeno da su danima bili bez vode i hrane, tvrdi predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

Oglasila su se šest udurženja za zaštitu životinja sa ovog područja. U saopštenju tvrde da su njihovi aktivisti pronašli u prihvatlištu 500 kilograma hrane. Najavljuju kriivčne prijave protiv vlasnice i radnika.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu rečeno nam je da  rade na ovom slučaju. Najavljuju da će u petak imati zavnične informacije o tome kako su uginuli psi.

Pogledajte više