PREDSTAVA IZ VRŠCA MEĐU ČETIRI NAJBOLJE: „Kamena srca“ na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Jelena J. Baljak 03. 06. 2024. u 13:38

NP „Sterija“ iz Vršca i ove godine će učestvovati na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, 73. po redu, koji će od 28. septembra do 4. oktobra biti održan u Subotici.

Foto: NP Sterija

Selektorka Aleksandra Glovacki je predstavu „Kamena srca“, koja je premijerno bila izvedena minulog septembra, uvrstila u program za decu i mlade, među svega četiri dečje predstave iz svih vojvođanskih pozorišta, što Vrščani smatraju velikom čašću.

-Nakon Ordena Svetog Teodora Vršačkog, koji smo dobili od Eparhije banatske za doprinos srpskoj kulturi, kao i nakon uspešne premijere „Koštane“, dobili smo vest o učešću na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, čime smo zaokružili jednu veoma uspešnu pozorišnu sezonu, koja nas obavezuje da se ubuduće još više posvetimo radu – rekao je v.d. direktor i glumac NP „Sterija“ Ivan Đorđević.

Predstava „Kamena srca“ rađena je po tekstu Marine Milivojević Mađarev. Adaptaciju i režiju potpisuje Bojana Ivanov Đorđević, scenografiju i kostime Sofija Lučić, a muziku Snežana Milanović.

Pogledajte više