ASFALTIRANO 30 KILOMETARA ZA DEVET MESECI: Svi putevi oštećeni tokom izgradnje auto-puta kod Čačka potpuno obnovljeni

V. ILIĆ 30. 05. 2024. u 12:10

SVI lokalni putevi, koji su oštećeni prilikom izgradnje auto-puta "Miloš Veliki" na teritoriji Čačka, za koji dan će biti potpuno obnovljeni.

Foto Gu Čačak

Za proteklih devet meseci asfaltirano je oko 30 kilometara saobraćajnica u Rakovi, Vranićima, Trbušanima, Prijevoru, u toku su radovi u Gornjoj Gorevnici i Milićevcima, a u narednih desetak dana planirano je i da se završe putni pravci u Trbušanima, Pakovraću i u Riđagama.

- Kada se gradio auto-put „Miloš Veliki“ u ugovoru sa našim kineskim  partnerima pisalo je da će svi lokalni putevi, koji tokom izgradnje budu uništeni, biti vraćeni u pređašnje stanje. Imali smo intenzivne preovore sa Kinezima, jer smo insistirali na tome da se putevi ne dovode u pređašnje stanje, već izgrade potpuno novi i u tome smo uspeli. Veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su strpljivo čekali novi put, ali naravno i resornom ministarstvu na ogromnim sredstvima koja je uložilo – rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je u društvu Todorovića obišao radove, isatkao je da je u izgradnju 25 kilometara lokalnih puteva uloženo više od tri miliona evra.

-Računajući puteve u 2023. godini i do sada u 2024. godini, uradili smo 43,7 kilometara lokalnih puteva na teritoriji Čačka, čija je vrednost skoro 740 miliona dinara, ako tome dodamo most između Mršinaca i Mrčajevaca, mi smo uložili oko 13 miliona evra u Čačak – kazao je Vesić, dodajući da je Čačak jedan od gradova koji je dobio najviše sredstava od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar je dodao da će Čačak sledeće godine biti na Moravskom koridoru, da se gradi brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca, te da će Čačak biti i na brzoj saobraćajnici između Raške i Kraljeva...

- To znači da će Čačak biti na dve brze saobraćajnice i dva auto-puta. Kao ministarstvo pokrenuli smo projektovanje za rekonstrukciju pruge Kraljevo – Čačak, i  to zaista govori o tome da će Čačk dobiti savršene saobraćajne veze, Čačani sav putni infrastrukturni komfor i  da privreda može samo da jača – zaključio je Vesić.

Pogledajte više