NOVOSAĐANIMA UPUĆEN POZIV DA PREDLOŽE KANDIDATE ZA GODIŠNJA GRADSKA PRIZNANJA: Uz inicijative idu i obrazloženja

Z. G. 28. 05. 2024. u 11:43

NADLEŽNA komisija Skupštine grada Novog Sada pozvala je danas građane, preduzeća, ustanove i druge organizacije da daju inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2024. godinu.

Z. Grumić

Obrazložene inicijative podnose se gradskoj Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja do 15. septembra za Oktobarsku nagradu a za Novembarsku povelju 1. oktobra, na adresu Skupštine grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

- Oktobarska nagrada se dodeljuje povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja postignuta u toku jedne ili više godina u privredi, društvenim i drugim delatnostima – navedeno je u pozivu.

To priznanje namenjeno je pojedincu ili grupi građana koji rade ili su radili na teritoriji Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada.

A Novembarska povelja je društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji tih krajeva koji čine današnju Vojvodinu.

Pogledajte više