POBEDNIČKI PEHAR U RUKAMA NOVOSAĐANA: U Paraćinu završen "Festival šaha"

Z. R. 27. 05. 2024. u 19:12

PROTEKLA sedmica u gradu na Crnici bila je u znaku "Festivala šaha", manifestacije čiji je domaćin Paraćin treći put zaredom.

Foto: Privatna arhiva

Najduže su trajala nadmetanja u okviru 10. "Kupa Svetozara Gligorića", ekipnih takmičenja koja nose ime našeg proslavljenog velemajstora. U Open, odnosno muškoj konkurenciji, nadmetalo se deset ekipa, a borba za medalje se vodila između pet prvoligaških. Pobednički pehar i veliki prelazni pehar Svetozara Gligorića sasvim zasluženo pripali su Novosadskom ŠK. Drugo mesto osvojio je ŠK Jelica PEP iz Goračića, a treće ŠK Zmaj iz Beograda.

Foto: Privatna arhiva

Novosadski ŠK pobednik Kupa Svetozara Gligorića

U konkurenciji šahistkinja pobedila je ekipa Sirmijum iz Sremske Mitrovice, srebro su osvojile sjajne šahistkinje iz Paraćina koje su nastupale pod nazivom OŠK Paraćin Outpost Chess, dok je treće mesto osvojio ŠK Jugović iz Kaća.

Poslednja dva dana festivala, tokom minulog vikenda, igrana su pojedinačna državna prvenstva u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Pobednički pehar u ubrzanom šahu među 138 igrača, od kojih čak 17 velemajstora, pripao je Bobanu Bogosavljeviću.

Mladi Vuk Damjanović postao je šampion Srbije u brzopoteznom šahu, u konkurenciji 18 velemajstora i ukupno 135 takmičara.

Pogledajte više