POMOĆ ZA ULAZAK NA TRŽIŠTE RADA: Efektna radionica za mlade u Paraćinu

Z. R. 25. 05. 2024. u 08:22

PRVI korak u pronalaženju posla jeste slanje dobre radne biografije uz prateće motivaciono pismo, čulo se na radionici održanoj u Paraćinu u organizaciji Regionalnog inovacionog startap centra, posvećenoj mladim tražiocima zaposlenja.

Foto: Fejsbuk/RISC Paraćin

Bilo je ovo još jedno korisno predavanje namenjeno pre svega mladim osobama koje žele da dobiju željeni posao kod poslodavca, pre čega je veoma važno da znaju šta sve treba da sadrži radna biografija koja se firmi šalje, a bilo je reči i o korišćenju „Linkedina“.

Kako je predočeno mladima na ovoj radionici, svrha dobre radne biografije je da bude primećena i izdvojena u masi drugih, te ona ne treba da bude opšta već prilagođena poslu, odnosno poslodavcu kod koga se za zaposlenje konkuriše.

- Potrebno je istražiti kompaniju u kojoj osoba želi da se zaposli, te biografiju treba „krojiti“ u skladu sa tim, navesti ono što je suštinski bitno za posao za koji se konkuriše, objasnio je Miljan Ćupurdija, diplomirani pravnik koji je godinama sticao iskustvo u oblasti ljudskih resursa i domaćim i stranim kompanijama.

Biografija treba da bude „ulaznica“ za razgovor sa poslodavcem, pa je posle veoma važno dobro se pripremiti za to, izneto je takođe na ovoj radionici, sa koje su prisutni Paraćinci poneli važne poslovne „lekcije“ o tome šta je najbitnije za uspešan ulazak na tržište rada.

Pogledajte više