U TRUDBENIČKOJ NAJVIŠE POSLA: U Kostolcu prioritet asfalt i toplovod

D. NOVKOVIĆ 30. 05. 2024. u 07:30

OVE godine na području GO Kostolac realizovaće se brojni projekti u vezi sa unapređenjem infrastrukture. Jedan od najvećih biće obnova i asfaltiranje Trudbeničke ulice, na deonici dugoj skoro 600 metara, od hotela do Partizanske. Nakon obnove kolovoza i zamene kanalizacije, ova ulica dobiće novi trotoar, biciklističku stazu i javnu rasvetu, a sve u roku od četiri meseca.

D.N.

- Osim Trudbeničke, biće obnovljene i brojne druge ulice, u okviru programa letnjeg održavanja. Ovi radovi izvodiće se po fazama, a prva na redu biće naselja Kanal, Didino naselje i Kolište, u delovima gde je završena gradnja kanalizacione mreže - rekao je Serdžo Krstanoski, predsednik GO Kostolac. - Radovi na asfaltiranju izvodiće se na ukupno 18 lokacija, a njihov završetak planira se za period od oko dve godine.

U prvoj fazi, u Kanalu i Didinom naselju asfaltiraće se ulice Miloša Obilića, Desanke Maksimović, Ivana Kosančića i Stanoja Glavaša, a u drugoj ulice Ljubomira Simovića i Proleterske u Petki i Miloša Obilića i Franje Kluza u Klenovniku. U završnoj fazi u Kanalu i Didinom naselju asfaltiraće se i ulice Kralja Milutina, Svetosavska, Kolubarska, Vojvode Stepe, Đorđa Vajferta, Bazenska, Bate Živojinovića, Pavla Vuisića i Radoja Domanovića.

Osim na obnovi ulica, radiće se i na daljem širenju toplifikacione mreže prema Ostrovu. Radi se o četvrtoj fazi toplovoda prema ovom naselju, u koju će biti uloženo 40 miliona dinara. Ukupna dužina planiranog toplovoda iznosi 5.400 metara, a sredstva neophodna za te radove procenjena su na 303 miliona dinara. Po završetku projekta, mogućnost za priključenje na toplovod dobiće oko 400 domaćinstava, jer će se, osim Ostrova, toplifikacija sprovesti i u prigradskim naseljima Plaža i Vinogradi.

Pogledajte više