DARIVANA PRVA BOŽIĆNA BEBA: Kladovljaninu Matiji poklon lokalne samouprave

S. M. J. 10. 01. 2023. u 14:26

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo sa saradnicima posetio je porodilište i uručio poklon porodilji Milici Radosavljević koja je na Božić rodila dečaka Matiju.

Foto: Opština Kladovo

MATIJA, sin drugorotke Milice Radosavljević iz Kladova prva je božićna beba u ovoj podunavskoj opštini, a druga rođena u ovoj godini. Mališan, rođen 7. januara u 10 sati i 40 minuta, težak je 3,5 kilograma i dugačak 53 centimetra, na rođenju je dobio najviše ocene.

Prvorođenoj božićnoj bebi prigodan poklon uručili su Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo sa svojim prvim saradnicima Bojanom Božanovićem, zamenikom i Slavoljubom Maletićem, pomoćnikom predsednika.

-Divno je što je na sam Božić rođen dečak. U znak pažnje doneli smo majci i bebi prigodan poklon. Opština na različite načine pomaže roditeljima. Iz opštinskog budžeta izdvaja se za prvo i drugo rođeno dete po 50.000, a za treće i svako naredno po 100.000 dinara.  - kaže Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

On je podsetio i da lokalna samouprava pomaže i socijalno ugroženim roditeljima, sportskim klubovima za najmlađe, vaspitno-obrazovnim ustanovama, osnovnim i Srenjoj školi Kladovo, a da prvacima svake godine daruje besplatne udžbenike.

- Prosečno se rodi oko 90 beba godišnje u Zdravstvenom centru Kladovo. Sve zavisi od godine do godine. Prošle je rođeno105 beba, a od početka ove godine dva dečaka, Ognjen za Novu godinu i Matija za Božić - kaže dr Miroljub Cvetković, specijalista ginekologije i načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva.

Pogledajte više