ŠTREBERI NA OKUPU: Neobičan doček Nove godine u krugu nekadašnje Elektronske industrije u Nišu

D. M. 22. 12. 2022. u 22:13

ZAJEDNICA štrebera iz Niša “Geek Area” koja je osnovana ovog septembra organizuje doček Nove godine za sve štrebere sa prostora bivše Jugoslavije.

D.Dinić

Zabava se planira u jednom kafiću u okviru kompleksa nekadašnje Elektronske industrije.

- Zajednica štrebera u Srbiji nije organizovana, a reč štreber vuče čak i negativne konotacije. Smatramo da biti štreber znači biti digitalan, kreativan, sposoban i zabavan i da je vreme da dosadašnji narativ zajedno promenimo. Naša ideja je da svi oni kojima je, istina, udobnost gejming stolice često važnija od provoda, dođu na jedno mesto, upoznaju se i, postajući deo zajednice, nastave svoja poznanstva, prijateljstva i profesionalne saradnje, ozbiljan je Aleksandar Gligorijević i kaže da mesto dočeka nije slučajno.

- Doček u modernom ambijentu u Elektronskoj industriji u Nišu, gde su se godinama pravile najbolje stvari. Bićemo samo nekoliko lokala od mesta gde su se nekada pravili televizori. Uz puno simbolike, naša zajednica će tu otpočeti svoj život i sinergiju - dodaje Aleksandar koji se ponosi činjenicom da je štreber.

Prema njegovim rečima žurka je prvi korak da prošire zajednicu štrebera.

- Videćemo da li postoji interesovanje za neke zajedničke događaje koji bi uglavnom bili informativnog i edukativnog karatkera, kaže on.

PRIJAVE

Prijave za doček Nove godine su na sajtu, a broj mesta je ograničen na 150.  Geek party 2023 održava se 31. decembra od 20 sati. Pred štreberima je osmočasovna žurka isunjena dobrim provodom uz muziku koju vrte DJ Andrija i DJ Lekić, ali spisak nije konačan. 

Pogledajte više