MAGIJA TAMIŠKOG KOTLIĆA: Veliki broj meštana Jaše Tomića se okušao u prezentaciji kulinarskih specijaliteta (FOTO)
NAJSTARIJI meštani Jaše Tomić, ali i ostalih mesta u Banatu, duž reku Tamiš, s pravom tvrde da je najukusnija čorba iz kotlića na drva, sa svežom, tek upecanom ribom iz ove reke.
Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u selu Jaša Tomić, u opštini Sečanj, povodom Dana sela, okupila je veliki broj onih koji su želeli da se okušaju u prezentaciji svojih kulinarskih specijaliteta.
Učestvovalo je ukupno 29 ekipa, među kojima je bilo i dece, a tri ekipe činili su učenici osnovne škole.
Po oceni specijalnog žirija, koji je dugo odlučivao o nijansama onih najukusnijih, najbolju čorbu u kotliću skuvao je Miodrag Simić iz sela Stajićevo, odakle je i Miladin Pavlović, kojem je pripala nagrada za drugu najbolju čorbu, dok je treće mesto osvojio Mihalj Siveri iz Mužlje.
- Mi u Stajićevu obično čorbu kuvamo sa ribom iz Begeja, ali ova iz Tamiša je zaista kvalitetna i eto presrećan sam što je moj kotlić ostao prazan - poručio je pobednik Miodrag Simić.