NABAVKA RASHLADNE OPREME: Vlasotinačkoj zadruzi maksimalan iznos sredstava

I. M. 23. 11. 2021. u 18:37

POLjOPRIVREDNA zadruga „Vlasina fruit“ dobila je 7,5 miliona dinara na konkursu Ministarstva za brigu o selu i to je pojedinačno maksimalan iznos sredstava namenjenih unapređenju zadrugarstva u programu pomenutog ministarstva.

Foto: I.Mitić

- Ovim sredstvima nabavićemo rashladnu i opremu za sortiranje voća, a lokalna samouprava će nam pomoći u obnovi prilaznog puta objektu. Time ćemo umnogome unaprediti naš rad, ali i otvoriti nove mogućnosti za dalji razvoj – kazao je Milan Jovanović, direktor zadruge koja je osnovana prošle godine.

Među osnivačima je petoro zadrugara. Imaju i 20 kooperanata i već posluju sa nekoliko domaćih firmi. Zadruga raspolaže sa devet hektara zemlje. Dve trećine ukupnih površina su pod zasadima jagodičastog voća, a trećina pod koštičavim voćem.

„Vlasina fruit“ je treća zadruga u Vlasotincu koja je poslednjih godina dobila bespovratna sredstva Ministarstva za brigu o selu. Pre nje pomoć su na konkursu dobile zadruge „Med i voće“ i „Rosulja“.

U lokalnoj samoupravi ističu zadovoljstvo činjenicom da su vlasotinački poljoprivrednici prepoznali značaj udruživanja, a predsednik opštine Bratislav Petrović naglašava da će nastaviti da podržavaju ovakav način unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Pogledajte više