ZA STOLARIJU 600.000 DINARA: Energetska sanacija objekata - Potpisano prvih 10 ugovora u Kruševcu

S. BABOVIĆ

12. 11. 2021. u 14:39

PRVIH 10 ugovora za sufinansiranje zamene stolarije u okviru nacionalnog programa za podršku u primeni energetske sanacije objekata fizičkih lica potpisano je danas u Gradskoj upravi u Kruševcu.

Foto: GU

Podrška lokalna samouprave i Ministarstva rudarstva i energetike, koje je raspisalo javni poziv, iznosila je 600.000 dinara.
- Na osnovu pristiglih 39 prijava, komisija je uz saglasnost Ministarstva sačinila preliminarnu i konačnu rang listu - kaže gradonačelnica Jasmina Palurović. Danas će deset domaćinstava sa liste potpisati Ugovor sa Gradom. Na osnovu predračuna koje su dostavili, dobiće  subvencije. Donošenjem Odluke u sufinansiranju mera energetske sanacije objekata u vlasništvu fizičkih lica, po prvi put omogućeno da Grad pomogne adaptaciju objekata u vlasništvu građana.
Sanacijom su obuhvaćene kuće u gradskom i seoskom području, kao i nekoliko stanova. Kao kriterijumi za bodovanje uzeti su stanje postojeće stolarije, način grejanja i odnos kvadrature objekta i broja ukućana. Poboljšanjem energetskih karakteristika objekata, smanjuju se bespotrebni gubici energije, kao i smanjenje potrošnje energenata, naročito drva i uglja. Izvođač radova na zameni stolarije u Kruševcu je kragujevačka firma „Sunce Marinković“ D.O.O.
 

BONUS VIDEO: ŠTA SE KRIJE KOD MALOG ZVORNIKA: Justinijanov projekat ogromnih razmera
 

Pogledajte više