ČETIRI PACIJENTA U KOVID-DELU BOLNICE: Troje ima negativan PCR test, jedan pozitivan

M. B.

13. 07. 2021. u 09:20

NEMA promena broja pacijenata u kovid-delu Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u njenoj sada jedinoj postojećoj „crvenoj“ zoni, gde ih se i dalje leči četvoro.

Foto: M.B.

- Od njih, troje ima negativan PCR test, jedan je pozitivan na korona virus. Tokom protekla 24 sata, primljena je na lečenje jedna osoba, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, jedna je otpuštena na kućno lečenje – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Kovid deo milanovačke Opšte bolnice sada podrazumeva samo deo Grudnog odeljenja, jer su iz njene „crvene zone“ nedeljama ranije izašli Interno i Neurologija.

Ukupan broj zvanično obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije i dalje je 3.375, od kojih je najviše njih izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.375 lica, uz nažalost 124 smrtne žrtve.

Pogledajte više