KAKVA SENZACIJA SRPKINJE! Olga Danilović u neverovatnom meču razbila prvog nosioca za istorijsko finale

Aleksandar Ilić 26. 10. 2024. u 13:04 >> 13:05

SRPSKA teniserka Olga Danilović napravila je veliki uspeh, ona je pobedom nad Katerinom Sinijakovom obezbedila učešće u finalu VTA turnira u Gvangžuu. Najbolje rangirana teniserka naše zemlje slavila je rezultatom 2:1 u setovima - 6:4, 4:6 i 3:5.

FOTO: Tanjug/AP

Savršeno je meč počeo po Olgu. Dva brejka za 3:0 na startu. Rivalka je zatražila medicinski tajm-aut, što joj je prijalo i izašla je iz grča. Ne samo da je anulirala prednost Srpkinje, već i povela i na kraju sačuvala prednost za 1:0 u setovima. 

Drugi set dosta ujednačeniji, do sedmog gema čuvale su obe svoj servis, kada ga je oduzela Olga rivalki, a nakon toga potvrdila je prednost i izjednačila na 1:1. 

Nije moglo bez drame ni u trećem setu. Tri puta su jedna drugoj oduzele servis. Imala je u šestom gemu Srpkinja dobru priliku da potvrdi brejk pri 40:15, nakon čega je rivalka uspela da se odupre i poravna rezultat. 

Mučila se Katerina Sinijakova, tražila je još jedan medicinski tajm-aut, imala je problema sa disanjem, iskoristila je to Danilovićeva, napravila brejk, koji je konačno potvrdila i nakon čega joj je rivalka predala meč. 

Inače, ovo je prvi put u istoriji da je Olga Danilović obezbedila igranje u finalu turnira na betonu. Dva puta je to učinila na šljaci, jednom i osvojila turnir, ali su pred ovaj meč to organizatori zaboravili, te je reagovala i publika. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

Pogledajte više