SADA GA BRANI: Slavni Amerikanac otkrio kako će izgledati dalja karijera Novaka Đokovića

Novosti online 26. 10. 2024. u 07:09

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik nedavno je izneo svoje mišljenje o odluci Novaka Đokovića da ne igra na predstojećem mastersu u Parizu.

FOTO: Tanjug/AP

Rodik je istakao da smatra kako Novak nije zainteresovan za nastup u Parizu, s obzirom na sve što je već postigao u svojoj karijeri.

- Jasno je da će on pokušati da balansira sa rasporedom, jer ima dosta mečeva pred grend slemove. Ipak, moje mišljenje na koji Novak sada govori je da ga pozicija na listi trenutno ne zanima - rekao je Rodik, inače osvajač Ju-Es Opena iz 2003. godine.

Foto: Profimedia

Endi Rodik je istakao da Novak, kao jedan od najboljih tenisera svih vremena, ima pravo da bira na kojim turnirima će učestvovati, te da odluka da propusti Pariz nije ništa čudno s obzirom na njegov dosadašnji uspeh na terenu.

- Novak zna kroz šta je prošao, ne može ga niko lišiti te pozicije broj jedan. Ima više nedelja na vrhu ATP liste nego bilo ko drugi. Ovako će se odvijati sledeća faza njegove karijere, biraće gde će igrati, nije ga briga da igra u Parizu, da ne igra u Torinu.

Iako Novak Đoković neće učestvovati na mastersu u Parizu, ljubitelji tenisa imaće priliku da ga vide još jednom u ovoj godini. Naime, Novak će se pojaviti na egzibicionom meču 1. decembra u Buenos Ajresu, gde će odmeriti snage sa Huanom Martinom del Potrom.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

Pogledajte više