NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio

Novosti online 23. 10. 2024. u 21:00

Novak Đoković možda nije trenutno na prvom mestu ATP liste, tu poziciju zauzima Janik Siner, ali je Srbin opet u centru pažnje. "Krivicom" pomenutog Italijana.

FOTO: Tanjug/AP

Najpre jedan mali podsetnik.

Siner je komotno nastavio da se bavi tenisom i pored dva pozitivna rezultata na doping testiranjima, o kojima javnost ništa nije znala. A onda je 20. avgusta 2024., obelodanjeno i da je bio pod istragom, i da je oslobođen optužbi. Ta oslobađajuća presuda se baš i nije svidela Svetskoj anti-doping agenciji, pa je pokrenula postupak pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani (a taj postupak je u toku).

U svakom slučaju,  Sinerova prvobitna odbrana je uspela da nadležne u "teniskom nadzoru" ubedi da je za sve kriv - fizioterapeut. On je, navodno, nepažnjom, koristio za svoje potrebe kremu koja sadrži zabranjeni steroid, a onda tako umazanim prstima masirao Sinera koji je, navodno, baš tada "imao više otvorenih rana na telu". I "tako je nedozvoljena supstanca ušla u organizam italijanskog tenisera". 

Međutim, iako je mogao da se nesmetano bavi belim sportom, Italijan je rešio da otpusti dva člana stručnog štaba.

U pitanju su kondicioni trener Umberto Ferara i pomenuti fizioterapeut, Đakomo Naldi.

A nova pojačanja su - bivši saradnici Novaka Đokovića.

To su Marko Paniki i Ulises Badio.

Paniki je dugo bio Noletov fitnes trener, a Badio "fizio" najboljeg tenisera svih vremena.

Ali, na tome se Italijan nije zaustavio.

Kako glase najnovije vesti španskog teniskog portala "Brejk lopta", Sinerov najnoviji potez je - novo "kopiranje" Noleta.

Italijanski teniser je, naime, počeo da koristi isti prototip reketa koji upravo ovih dana koristi Đoković.

Ovi potezi prilično zgražavaju Noletove pristalice, pa tako jedna od njegovih najvatrenijih kaže:

- Pokušava da kopira Novaka u svemu što može: u igri, u timu, reketu... Ali, ne može da kopira njegov karakter i integritet.

A šta vi mislite, da li Siner namerno kopira Novaka ili, prosto, koristi ukazane prilike - da angažuje već slobodne stručnjake, a i izabere reket koji, eto, koristi i najbolji svih vremena?

Ako vas zanima i Janik Siner, i Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više