ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!

Novosti online 20. 10. 2024. u 20:20

Američki teniser, Tomi Pol, pobedio je u finalu Stokholma bugarskog tenisera Grigora Dimitrova rezultatom 6:4, 6:3, a evo šta to znači za Novaka Đokovića.

FOTO: Profimedia

Nole je, kao što su vam "Novosti" to još u subotu javile, savladao Rafaela Nadala (6:2, 7:6) u meču za treće mesto, na egzibicionom turniru Slem šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, ali sada ga očekuje jedna druga trka.

Ona za Završni masters u Torinu.

Trenutno je situacija dobra za najboljeg srpskog tenisera i četvrtog igrača sveta, jer je šesti na ATP listi, a osam najboljih sa nje putuje u Torino.

Završni masters u Torinu igra se od 10. do 17. novembra, Novak želi da ponovo osvoji ovaj turnir, ali, za početak, prvo mora da se kvalifikuje.

S obzirom da ima 3910 poena na šestom mestu, dok sedmoplasirani Kasper Rud ima 3845, a osmoplasirani Andrej Rubljov 3620.

Ovom pobedom, Tomi Pol je prestigao Grigora Dimitrova na 10. mestu, i sada ima 3135 bodova.

I ne samo to.

Sada je situacija u trci za "ATP finale", kako se zvanično zove torinsko nadmetanje, komplikovanija.

Em je više tenisera u igri za preostala mesta, em je sada manja bodovna razlika između Novaka i 10. na listi, nego što bi bila da je Grigor Dimitrov izašao kao pobednik iz finala u Stokholmu.

Podsetimo, srpski as je čak sedam puta osvajao Završni masters.

---

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

Pogledajte više