"PONOSNA SAM NA SEBE": Badosa najavila kraj sezone zbog zdravstvenih problema (FOTO)

Novosti online 20. 10. 2024. u 19:23

Španska teniserka Paula Badosa povukla se sa svog poslednjeg VTA turnira zbog "zdravstvenih problema".

Foto: Profimedia

Za Paulu Badosu sezona je završena. Badosa je u subotu bila prinuđena da se povuče iz polufinalnog meča protiv Darije Kasatkine na turniru u Ningbou zbog bolesti.

U nedelju rano ujutru, Badosa je podelila poruku svojim ljubiteljima tenisa putem društvene mreže. Španska igračica se povlači sa ovonedeljnog Pan Pacific Opena, koji takođe označava kraj njene VTA turneje 2024. godinu.

- Zbog problema sa zdravljem nisam mogla da igram u subotu i nažalost neću igrati u Tokiju. Time je moja sezona za 2024. završena. Bila je to veoma duga sezona u kojoj sam prevazilazio situacije za koje sam mislio da su nemoguće - rekla je Badosa.

U istom duhu je i nastavila.

- Ponosna sam na sebe. Vratila sam se tamo gde sam želela. Radujem se i nadam se da ću se oporaviti i dobro spremiti da predstavljam zemlju u Malagi na "Bili Džin King kupu". Hvala vam svima na pordšci. Vidimo se uskoro - napisala je Badosa

Sa Badosom van turnira, otvara se teren za Kineskinju Kinven Dženg, Brazilku Beatriz Hadad Maju i Ruskinju Dariju Kasatkinu u prva tri nosioca. Ove godine bi trebalo da se vrati i branilac titule Veronika Kudermetova.

Paula Badosa završava svoju VTA sezonu sa trenutnom 15. mestom na svetu i rekordom od 34-17 sa jednom titulom u singlu.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

Pogledajte više