DA LI JE I ĐOKOVIĆ POMOGAO? Dimitrov iskren: "Tri puta sam hteo da napustim tenis, ali..."

Novosti online 20. 10. 2024. u 11:28

Bugarski teniser Grigor Dimitrov govorio je uoči finala turnira u Stokholmu o mentalnom zdravlju, kao i o tome da je hteo tri puta da napusti tenis, ali je dodao da su mu potom pomogli prijatelji sa kojima je razgovarao.

Tanjug/AP

Dimitrov će u finalu turnira u Švedskoj igrati protiv Tomija Pola, ali pre meča više je pričao o tome sa kakavim se problemima suočavao dodavši da je čak tri puta hteo da napusti tenis.

- Bio bih lažov ako kažem da nikada nisam imao takve probleme. Imao sam ozbiljne trenutke anksioznosti, napade panike, čak i tokom teniskog meča. Naravno, mislim da uvek pomaže kada možeš da razgovaraš s ljudima i deliš svoja osećanja. Čak i ako je to drugi teniser, uvek kažem da bi trebalo da budemo otvoreniji jedni prema drugima. Znam da je teško. Znam da je ovaj sport vrlo individualan. Znam da je brutalan. Ali na kraju dana, svi smo mi ljudi, i nismo ništa drugačiji od bilo koga drugog. Samo se dešava da igramo dobar tenis. To je sve - rekao je bugarski teniser.

Dodao je i da mu je drago što se danas sve više i više govori o ovoj temi.

- Mislim da mnogi sportisti širom sveta polako počinju da se izražavaju, što je divno videti, posebno sam video nekoliko momaka iz NBA lige kako otvoreno govore o mentalnom zdravlju. Ne govorimo dovoljno o tome, i mislim da čak i ja potpuno razumem. Govorim, naravno, sa svoje strane, kao muškarac uopšte, kao da ne govorimo često o tome, ali mislim da bi trebalo. To nije slabost. Mislim da je to potpuno suprotno. Mislim da pokazivanje ranjivosti predstavlja ogromnu snagu, apsolutno veliku snagu, i kada staneš na svoje noge, na svoj teren. Ne znam. Kao muškarac, veoma sam ponosan.

Podsetimo, poznato je da su najbolji srpski teniser Novak Đoković i Dimitrov veliki prijatelji, a Novak je nedavno igrao sa njim i egzibicioni meč u Sofiji.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

Pogledajte više