NADAL SE OBRATIO ĐOKOVIĆU: Novače, hvala ti za sve, terao si me da idem preko svog limita

Časlav Vuković 19. 10. 2024. u 21:12

NAJVEĆE tenisko rivalstvo između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je okončano. Španac je posle meča u posebnu zahvalnosti iskazao prema Srbinu sa kojim je tokom bogate karijere vodio velike bitke na terenu.

Foto: EPA-EFE/STR

Nole je trijumfao u meču za treće mesto na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu. To je ujedno bio poslednji duel njih dvojice koji su zbirno osvojili 46 grend slem titula.

Nadal se najpre obratio organizatorima ovog turnira.

- Hvala svima što ste došli. Bilo je ovo sjajnih nekoliko dana. Hvala ekselenciji i svim ljudima koji su uložili veliki napor. Kako je Novak rekao, jedna od najstrastvenijih publika pred kojima smo igrali - rekao je Rafa.

Potom se dotakao Đokovića o kojem je govorio sa dosta poštovanja.

- Hvala za sve, za ono što si rekao danas i sve trenutke koje smo delili na terenu. Uvek si me terao da idem preko svog limita 15 godina. Hvala ti za to, verovatno ne bih bio igrač kakav sam bez toga. Čestitam na svim titulama i želim ti sve najbolje u budućnosti.

Oktrio je i šta će mu najviše nedostajati kad zvanično bude u penziji koja će uslediti u novembru nakon Dejvis kupa gde će nastupiti za Španiju.

- Najviše će mi nedostajati verovatno sve. Ispunio sam svoj san da budem profesionalni teniser i to uspešan. Srećnik sam zbog toga. Tako se i osećam i zato bih se svima zahvalio - zaključio je Nadal.

Podsetimo, zaključno sa ovim Đoković i Nadal su se sastali 61 put, a srpski as je nešto bolji i vodi sa 32:29.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više