PRENOS, ĐOKOVIĆ - NADAL: Novak idealan u klasiku!

Časlav Vuković 19. 10. 2024. u 18:39

SUDBINA je umešala prste i htela je da Rafael Nadal verovatno poslednji meč u singlu u karijeri odigrao protiv velikog rivala Novaka Đokovića. Oni će igrati duel za treće mesto na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu, a možete ga pratiti uživo na portalu "Novosti".

FOTO: AP

Drugi set: Đoković - Nadal 6:2, 1:1

1:1 - BREJK NADAL! Vraća odmah izgubljeno Rafael. Jasno je da na želi da se preda osvajač 22 grend slem titule.

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆ! Novak odlilno otvara i drugi set. Odmah je napravio brejk i sad krupnim koracima korača ka pobedi u meču za treće mesto.

Prvi set: Đoković - Nadal 6:2

6:2 - Gotov je prvi set. Novak je bio ubedljiv.

5:2 - BREJK ĐOKOVIĆ! Drugi put Đoković oduzima servis Špancu i u narednom gemu serviraće za vođstvo u setovima.

4:2 - Održava četvrti teniser sveta prdnost stečenu na početku meča. U ovom šestom gemu i Nadal je pogodio sjajnu forhend paralalu, ipak to mu nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi Novaka.

3:2 - Imao je Đoković opet brejk priliko, no Rafa je uspeo da se izvuče iz te situacije i još uvek zaostaje jedan brejk za rivalom.

3:1 - Srbin ubedljiv! Prvi je u meču dobio gem sa nulom, a ponovo je sevnula forhend paralalela iz trka. Koliko je samo viđeno ovakvih poena tokom njihovog velikog rivalstva kome je došao kraj.

2:1 - Upisao se na semaforu i "bik sa Majorke". Dobio je lako gem, rivalu je prepustio jedan poen.

2:0 - Uspeo je Novak da potvrdi brejk u gemu koji se igrao na razliku i u kojem je Španac imao 0:30. Ipak, osvajač 24 grend slem titule je gem okočao fantastičnom forhend paralelom.

1:0 - BREJK ĐOKOVIĆ! Nadal je prvi servirao i odmah je poklekao. Uspeo je Đoković da napravio brejk već na startu meča, tako da je poslednji ples dvojice velikana "belog sporta" počeo gubitkom servisa Španca.

16.28 - Iako je meč trebalo da počne u 16.30, on je pomeren za dva sata, pa će krenuti u 18.30.

Uoči meča:

Srbin i Španac su razvili najveće rivalstvo u istoriji "belog sporta". Oni su se međusobno sastali čak 60 puta, a Nole vodi sa 31:29.

Ono što je zanimljivo za Nadala je to da je njegov poslednji singl meč pre ovoga (ne računajući susret sa Karlosom Aklarazom na ovoj egzibiciji) bio na Olimpijskim igrama upravo protiv Đokovića. Osvajač 24 grend slem titule je tada slavio sa 6:1, 6:4.

Nema sumnje da će svi ljubitelji tenisa biti prikovani za ekran i gledati poslednji ples dvojice majstora sa lopticom i reketom. Jedno veliko rivalstvo odlazi u istoriju.

Vredi pomenuti da će Nadal zvanično karijeru okončati u novembru gde će biti deo reprezentacije Španije u zavšnici Dejvis kupa.

Podsetimo, Đoković je u polufinalu "Slema šest kraljeva" izgubio od Janika Sinera, dok je od Rafe bolji bio Karlos Alkaraz.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više