TONI NADAL OTKRIO! Novak Đoković na isti način poslao Rafaela Nadala i Rodžera Federera u penziju

Novosti online 16. 10. 2024. u 08:55

Poslednje mečeve u karijeri Rafael Nadal odigraće u okviru finalnog turnira Dejvis kupa.

Foto: Printskrin

Turnir najboljih reprezentacija na programu je od 19. do 24. novembra u Malagi, ali pre toga učestvovaće ovih dana na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji, koji je na programu 17, 18. i 20. oktobra.

Novak Đoković i Rafeal Nadal mogu da se sastanu tek u finalu. Nole će prethodno u polufinalu čekati boljeg iz duela Janik Siner - Danil Medvedev. I dok je sve spremno za spektakl u dalekoj Aziji, Toni Nadala je otkrio da Rafa nije zamišljao ovakav kraj karijere. 

– Rafa je želeo drugačiji kraj karijere – otkrio je u intervjuu za madridsku „Marku“ čovek koji je udario temelje igre rekordera u broju titula na pariskom grend slemu Toni Nadal, jer mu je bio trener od 2000. do 2017.

- Želeo je još jednu turneju na šljaci, ali pod uslovom da ima šansu da igra na dobrom nivou. Zato mislim da način na koji je otišao u penziju nije po njegovoj volji.

EPA/CAROLINE BLUMBERG

 

Uslov za tako nešto je bio da Nadalovo telo može da izdrži maksimalne napore, a to se nažalost nije dešavalo.

– Uvek sam mu govorio da nema razloga da žali za bilo čime, jer je u životu prošao mnogo bolje od očekivanja. Jasno mi je zašto se onako oprostio od tenisa, jer se i dalje nadao da će ipak moći još da igra. A onda je došao dan kada je izgubio i poslednju nadu. Jednostavno, dođe trenutak kada telo više ne može da ispuni očekivanja, kada njegovo forsiranje samo donosi više patnje. Isto se dogodilo i Rodžeru Federeru, pokušavao je nekoliko godina da igra i na kraju otišao - zaključio je Toni Nadal. 

Jednostavno, poraz od Novaka na šljaci Rolan Garosa na Olimpijskim igrama je bio poslednji signal Nadalu da ne može više, pa čak ni tamo gde je bio najjači. Nešto poput Rodžera Federera i Vimbldona. Jednostavno, Nole je svoja najveća dva rivala poslao u penziju i sada može da se igra sa decom...

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više