"OTERAO IH U PENZIJU": Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom

Novosti online 15. 10. 2024. u 16:53

Legendarni teniser Mats Vilander pričao je o "velikoj trojci", Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, kao i o njihovom rivalstvu.

Foto: Profimedia

Ali ovo što je rekao vezano za najboljeg igrača svih vremena, Novaka Đokovića zaslužuje veliko poštovanje.

- Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu. Sve je oborio rekorde, prevazišao ih, njih dvojica ne mogu da ga sustignu. Preživeo ih i sada igra totalno rasterećno - rekao je Vilander.

FOTO: Tanjug/AP

Šveđanin je se osvrnuo i na dolazak novih tenisera, poput Sinera i Alkaraza, napominjući da sada oni motivišu Novaka.

- Stekao sam utisak da Novak želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkarasa, Janika Sinera. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje. Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne - rekao je Vilander.

Vilander ističe da je Novak Đoković rešio svoje probleme sa najvećim rivalima i da u skorijoj budućnosti niko ne može da ga sustigne.

- Novak je prestao da brine o Rodžeru i Rafi. Prevazišao ih je u broju pobeda na gren slemovima i gotovo svim rekordima koji vrede. Naravno, sada više i ne postoji mogućnost da ga neko od njih pretekne, posalo ih je u penziju, zaslužno - rekao je Vilander.

BONUS VIDEO OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

Pogledajte više