BRUKA I SRAMOTA! Englezi se izblamirali do bola, (ne)namerno zaboravili Novaka Đokovića, ali to nije sve...

Novosti online 14. 10. 2024. u 08:34

Janik Siner je pobedio Novaka Đokovića sa 2-0 u setovima u finalu mastersa u Šangaju.

FOTO: Tanjug/AP

Siner je do pobede protiv Đokovića došao posle nešto više od sat i po vremena tenisa, po setovima – 7:6, 6:3. Italijan je ovom pobedom i definitivno potvrdi da je najbolji teniser na planeti, nakon što je prvo mesto na ATP rang-listi nekoliko dana ranije i obezbedio.

Šangaj mu je 17. titula u karijeri, a četvrta iz serije masters 1.000, dok će Đoković i dalje morati da sačeka svoju 100. titulu od kada je ušao u profesionalne vode.

Međutim, u epicentru skandala našli su se britanski mediji koji su trijumf Sinera propratili informacijama da je on prvi teniser, još od Endija Marija 2016. godine, koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio šest, ili više trofeja.

Ipak, letimičnim uvidom u ostvarenja prethodnih godina, lako se dolazi do zaključka da su ostrvski mediji izneli, u najmanju ruku neistinu.

Naime, šest ili više trofeja u jednoj kalendarskoj godini osvojili su Rodžer Federer 2017. godine, kao i najbolji teniser u istoriji sporta Novak Đoković u prethodnoj, 2023. godini.

Podsetićemo samo da je srpski teniser tokom 12 meseci 2023. godine stigao do trofeja na turnirima Adelejd, Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open, Sinsinati, Pariz i Završni masters u Torinu.

Bruka i sramota, da li su Englezi namerno ili slučajno napravili previd to znaju samo oni, ali da su se izblamirali jesu i te kako.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

Pogledajte više