''NEĆU KAO ĐOKOVIĆ I NADALI, ALI...'' Nik Kirjos nakon dugog odsustva sa terena želi grend slem titulu!

Filip Milošević 13. 10. 2024. u 22:00

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da mu je cilj da osvoji grend slem titulu nakon što se vrati na teniske terene nakon duge povrede.

TANJUG/AP

Kirjos nije igrao takmičarski meč od prošlog juna u Štutgartu, ali želi da osvoji grend slem titulu pre nego što završi karijeru.

- Vraćam se pošto me nešto drži oko ove igre. Pobedio sam gotovo svakoga protiv koga sam igrao, igrao sam u finalu grend slema, osvojio grend slem u dublu, osvojio brojne titule i zaradio novac. Ali sada mi je glavni cilj grend slem trofej. Mislim da će to biti jedina stvar koja će ućutkati ljude. To će biti moja duboka motivacija - rekao je Kirjos za Kod Sports, preneo je Jurosport.

On je u julu 2022. godine igrao u finalu Vimbldona i izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića. 

- Daleko od toga da sam završio. Ušao sam u završnicu karijere, ali još imam godinu ili dve... Osećam se izuzetno dobro. Sada treniram oko tri sata dnevno, ručni zglob je posle operacije potpuno izlečen i motivisan sam - dodao je 29-godišnji teniser.

Krijos je rekao da možda neće nastaviti karijeru u tridesetim godinama, kao što su Rafael Nadal, koji je nedavno saopštio da će na kraju godine završiti karijeru ili Đoković, koji ima 37 godina i takmiči se i dalje za titule. 

- Ne želim da razmišljam o penziji, ali istovremeno shvatam da se to približava. Mislim da neće biti lako - naveo je Kirjos.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

Pogledajte više