OLGA DANILOVIĆ U FINALU TURNIRA U BARSELONI: Srpska teniserka na pragu rekorda karijere

Novosti online 12. 10. 2024. u 18:25

Srpska teniserka, Olga Danilović plasirala se u finale VTA turnira serije 100 u Barseloni, odnosno predgrađu ovog grada po nazivu Kornelja de Ljobregat, pošto je savladala Polinu Kudermetovu iz Rusijerezultatom 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

FOTO: Tanjug/AP

Danilović je bila ta koja je prva izgubila servis u prvom setu, spasila je i četiri brejk lopte u sedmom gemu, ali je onda napravila veliki preokret. Nanizala je Olga tri gema, iskoristila dve od pet brejk šansi, a prvu set loptu za vođstvo.

U drugom delu igre viđen je sličan scenario. Kudermetova je napravila brejk i povela sa 3:1, ali je Srpskinja uspela da izjednači na 3:3 i to iz četvrte prilike za brejk. Imala je Olga i brejk loptu pri vođstvu od 4:3, nju nije iskoristila, ali jeste kasnije drugu u desetom gemu, koja je ujedno bila i meč lopta.

U borbi za titulu u Kataloniji, Srpkinja će igrati protiv 81. teniserke sveta Aranče Rus, koja je eliminisala En Li sa 2:1 u setovima.

Trijumf u polufinalu doneo je Olgi osigurano 95. mesto na VTA listi (pre turnira bila na 103. poziciji), a ukoliko slavi u finalu može da bude i na 86. mestu, što bi joj bio najbolji rezultat u karijeri (nekada je bila 93, ali ne više od toga).

BONUS VIDEO OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

Pogledajte više