BAŠ NE VOLI ĐOKOVIĆA: Legenda tenisa govorila o penziji Rafaela Nadala pa potkačila ostale tenisere

Novosti online 10. 10. 2024. u 17:59

NIŽU se poruke podrške Rafaelu Nadalu nakon što je objavio da odlazi u penziju. Legendarni Ilije Nastase prokomentarisao je odluku Španca.

FOTO: WBD

Osvajač Rolan Garosa 1973. godine, kao i Ju-Es opena dve godine kasnije prokomentarisao je Nadalov odlazak u penziju, a ostale tenisere, uključujući i Novaka Đokovića indirektno je umanjio svojom izjavom. 

- Osvojiti 14 Rolan Garosa je jedinstven poduhvat koji niko nikada neće moći da ponovi! Za mene, pobeda na Rolan Garosu je kao da se osvoje svih četiri Grend Slam turnira u isto vreme. To je moje mišljenje. U sve mečeve je uložio dušu i dao sve na terenu. Svi njegovi mečevi su bili borbeni, borio se za svaku lopticu. Nije poklanjao poene, nije ostavljao nijednu lopticu protivniku. Pravi profesionalac. Najveći profesionalac među svima, a uz to je i veoma prijatan, rekao je Nastase za rumunske medije i dodao:

- Veoma sam dobar prijatelj sa njegovim ujakom, ali i s njim. Ali ne mogu da ga nazovem da mu čestitam na povlačenju. Zaista ne mogu to da uradim. Više je bio povređen jer je igrao igru iscrpljivanja, što je zahtevalo mnogo od njega. Njegovo telo je trpelo više nego kod drugih koji su igrali tehnički. U tenis je uložio strast od malih nogu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

Pogledajte više