ŠOK U ŠANGAJU: Čeh počistio Alkaraza i zakazao polufinalni meč sa Sinerom

Novosti online 10. 10. 2024. u 14:56

Tomaš Mahač priredio je iznenađenje u Šangaju. Češki teniser savladao je španskog tenisera Karlosa Alkaraza s rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz je do kraja prvog seta bez velikih problema osvajao svoje gemove, dok je na servis Mahača imao još jednu brejk-loptu, ali je nije iskoristio. Prvi set je ušao u taj-brejk koji je obilovao oduzetim servisima, a na kraju je Mahač bio konkretniji i poveo.

Malo ko je očekivao da će 33. igrač sveta moći da nastavi da igra tako visokim intenzitetom kao u prvom setu, međutim, Mahač je „naštelovao“ forhend koji ga je slušao tokom čitavog duela.

Foto: Profimedia

Napravio je brejk u trećem gemu i onda sačuvao brejk-loptu u narednom. Nije se očekivalo da se Alkaraz preda, pa je usledio i brejk Španca.

Delovalo je da će se ponovo gledati taj-brejk drugog seta, međutim, u 11. gemu je Mahač ponovo pogađao neverovatno, Alkaraz promašivao i češki teniser se plasirao u polufinale.

Alkaraz je drugi teniser sveta, dok se Mahač nalazi na 33. mestu ATP liste. Ovo je bio drugi međusobni duel španskog i češkog tenisera, a prvi trijumf Mahača.

Češki teniser u subotu će u polufinalu igrati protiv italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je jutros pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 6:1, 6:4.

Preostala dva meča četvrtfinala biće odigrana sutra, a sastaće se: Novak Đoković (Srbija) - Jakub Menšik (Češka) i Tejlor Fric (SAD) - David Gofan (Belgija).

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

BONUS VIDEO VELIKO HVALA: Teniska reprezentacija pozdravila publiku posle treninga

Pogledajte više