EMOTIVAN OPROŠTAJ ROLAN GAROSA OD NADALA: Omaž pariskom kralju

Rolan Garos odao je počast kralju pariske šljake koji je okačio reket o klin i otišao u legendu.

Foto: Društvene mreže

Teško je zamisliti prvi sledeći pariski grend slem bez "domaćina". Ovo je tužan dan za Nadalove navijače u podnožju Ajfelove kule. Njegov rekord od 14 osvojenih grend slemova u Bulonjskoj šumi teško da će iko dostići u istoriji.

Nadal je ovde u 116 nastupa ostvario 112 pobeda! Zabeležio je samo četiri poraza, od Robina Sederlinga 2009, dva puta od Novaka Đokovića 2015. i 2021, i poslednji put, rovit, od Saše Zvereva ove godine, već u prvom kolu. Još je samo 2016. bio prinuđen da preda duel Marselu Granoljersu zbog bolova u ručnom zglobu.

Majorčanin, zbog svojih "astronomskih" rezultata i pečata koji je zauvek utisnuo u pariskoj šljaci u ovdašnjem teniskom kompleksu ima i podignut spomenik. Posle vesti da završava sportsku karijeru, reagovao je pariski grend slem.

"Četrnaest puta hvala za milione uspomena", stoji u objavi Rolan Garosa, uz srce, Nadalove fotografije i Kup musketara.

Oglasila se čak i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

- Hvala zbog učinjenog da tuku srca Parižanki i Parižana, uz toliko vibracija na Rolan Garosu. Pariz i Rafael Nadal, to je ljubavna priča koja neće prestati – bila je nadahnuta prva dama Grada svetlosti.  

Zbog neizbrisivog traga koji je ostavio u Parizu, Nadal je ovog leta bio jedan od nosilaca olimpijskog plamena i učestvovao u otvaranju pariske Olimpijade, gde je kasnije izgubio od Novaka Đokovića.

Pogledajte više