REŠIO DA SE PENZIONIŠE: Bivši sedmi teniser sveta povlači se posle Otvorenog prvenstva Francuske 2025. godine

Novosti online 10. 10. 2024. u 12:06

Francuski teniser Rišar Gaske izjavio je da se povlači posle turnira Rolan Garosa 2025. godine, preneo je francuski sportski list Ekip.

Foto: Profimedia

- Završiću karijeru posle Rolan Garos sledeće godine, mislim da je to najbolje vreme da to uradim. Divno je što kao Francuz završavam na ovakvom neverovatnom mestu - rekao je Gaske.

Francuski teniser Rišar Gaske osvojio je 16 turnira, a poslednji je bio u Oklandu na Novom Zelandu u januaru 2023. godine. Gaske je 2007. godine bio na sedmom mestu ATP liste. 

Gaske je sada 133. teniser sveta, nije nikad osvojio neki grend slem turnir. Bio je tri puta polufinalista na velikim turnirima. Na Vimbldonu ga je 2007. godine u polufinalu pobedio Rodžer Federer, na Otvorenom prvenstvu u SAD (Ju-Es open) 2013. godine Rafael Nadal i 2015. godine ponovo na Vimbldonu Novak Đoković.

Francuz planira da još učestvuje na mastersu u Bersiju (Francuska) od 26. oktobra do 3. novembra, i da se kvalifikuje za Otvoreno prvenstvo u Australiji početkom 2025. godine, pre učešća na Rolan Garosu. Gaske je rekao da bi posle povlačenja voleo da bude trener mladim teniserima.

BONUS VIDEO "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

Pogledajte više