SKANDAL ZA SKANDALOM U ŠANGAJU! ATP se crveni od stida, Novak Đoković je sve bio u pravu (VIDEO)

Novosti online 09. 10. 2024. u 10:35

NOVAK Đoković je davno ušao u rat sa ATP organizacijom, koja je po svaku cenu želela da uništi Srbina, ali kada im nije pošlo za rukom, onda su na površinu krenule da izlaze loše stvari, odnosno ono na šta je PTPA upozoravao.

FOTO: Profimedia

Naime, organizacija koju je osnovao srpski teniser godinama priča o bahatosti ATP-a, koji je sada na udaru i drugih momaka. Oglasio se bio čak i Karlos Alkaraz, kao i Stefanos Cicipas kada su se žalili na veliki broj mečeva, tu je i Danil Medvedev kome smetaju i loptice...

Ozbiljna se buna napravila, a šta tek reći o "malim" teniserima koji nisu zadovoljni tretiranjem od strane ATP-a. I da bruka bude kompletna, odnosno da se vidi da je ATP izgubio kompas, otkriveno je sve u Šangaju.

Naime, sudije su isplivale u prvi plan, umorile su se i one od velikog broja mečeva. Prvo je Stanislas Vavrinka kardinalno oštećen. Naime, sudija Karlos Bernandes je greškom dodelio poen Flaviju Koboliju, uprkos tome što je Vavrinka bio taj koji je osvojio.

On je verovatno bio ometen time što je tražio elektrolite za Kobolija, a potom je umesto 15:15, dao 30:0 Koboliju. To se desilo u trećem setu, na servis Švajcarca, a Italijan je to iskoristio kako bi došao do brejk-lopte. Taj brejk je presudio meč u korist Kobolija, koji je kasnije izgubio od Đokovića.

I samo dan kasnije Aleksander Zverev je u trećem kolu šangajskog mastersa savladao Talona Grikspora posle osme meč-lopte, ali će ovaj susret, osim po dramatičnom raspletu, ostati zapamćen i po velikoj svađi sa sudijom.

Nemac je u jednom trenutku optužio Mohameda Lajanija da mu je oduzeo jednu meč-loptu – zbog duplog odskoka lopte – i mada je snimak pokazao da nije u pravu, nije krio koliko je nezadovoljan arbitrima.

– Što sam se mučio da igram 89 mečeva u ovoj godini! – ljutio se treći teniser sveta posle pobede sa 7:6 (8:6), 2:6, 7:6 (7:5).- Ovo nije moguće, nije moguće. Svako finale grend slemova koje sam izgubio, izgubio sam zbog vaših grešaka. Radim kao životinja, ali vi pravite mnogo grešaka. Vi odlučujete ishode svakog turnira svake nedelje. Zašto ja ovo radim uopšte!? Zašto? Ne kažem da bih osvojio Rolan Garos, ali šta se desilo u Hamburgu. Ne kažem ni da bih osvojio taj turnir, ali to što je sudija uradio nije pomoglo.

Verovatno pod uticajem velikih grešaka arbitara u nekim prethodnim šangajskim mečevima u kojima su oštećeni Sten Vavrinka i Frensis Tijafo, Zverev je još više poludeo:

– Uništili ste ceo turnir ove godine! Karlos Bernandes je upropastio Vavrinkin meč, a momak koji je sudio Tijafou, upropastio je taj. I sada ovo! Odigrao sam više od 80 partija ove godine, sa povredama, bolešću, svim i svačim. Zaista ne mogu da dođem u Kinu u oktobru da mi se ovo dogodi. Nije moguće! Igram već devet meseci! Pitajte ostale igrače, sva četiri grend slema su odigrana, ja sam imao više od 80 partija, a sada smo u Aziji – žalio se na previše mečeva.

Nije mogao da se zaustavi:

– Dok ja u devet uveče trčim kao lud, vi sedite u tim udobnim stolicama! – pričao je Lajaniju ali i sebi u bradu. Nije mogao da se kontroliše.

Poslednji u nizu skandala u Šangaju desio se danas. Meč između Danil Medvedeva i Stefanosa Cicipasa protekao je u senci verbalnog sukoba između grčkog tenisera i sudije Fergusa Marfija. Koji je prilično potrajao.

Sve je počelo u četvrtom gemu drugog seta. Cicipas je imao brejk prednosti, vodio 2:1 i servirao za potvrdu brejka. Međutim, kod 15:30 za Medvedeva sudija mu je oduzeo prvi servis zbog prekoračenja vremena i tada je sve krenulo.

– Zašto ste protiv mene? Koliko sam video nikome drugom niste oduzimali servis – rekao je Cicipas.

Marfi mu je odgovorio da je jednostavno isteklo vreme, da je sat automatski i da nema ništa protiv njega. Kada se vratio na teren, Cicipas je na drugi servis odservirao grešku i Medvedev je stigao do dve brejk-lopte. Grk je prvu spasio, a drugu je Rus na fantastičan način pretvorio brejk. I onda je krenula „oluja.“

Medvedev je izjednačio na 2:2 i spremao se da servira. Ali je Cicipas sedeo na svojoj klupi i rekao Marfiju da traži supervizora i da neće u suprotnom nastaviti meč. Sudija Marfi mu je objašnjavao da supervizor može da siđe tek posle petog gema, ali Cicipas je ostao odlučan.

Ipak, supervizor se brže bolje pojavio. Njih dvojica su pričali, a supervizor je u toku razgovora uspeo da odvede Cicipasa do osnovne linije. I meč se nastavio posle četiri i po minuta.

Medvedev je na kraju pobedio sa 2:0 i obezbedio plasman u četvrtfinale. Ali ATP je još jednom pokazao da je izgubio kompas i da je tenis zreo za velike promene u kojima bi naš Novak Đoković morao da ima glavnu ulogu.

BONUS VIDEO OVACIJE PUBLIKE: Teniseri Srbije spremni za meč Dejvis kupa

Pogledajte više