PREMINUO KUM NOVAKA ĐOKOVIĆA! Srđan se oprostio čituljom u "Novostima"

Novosti online 07. 10. 2024. u 14:05

PORODICA Đoković neutešna nakon smrti kuma.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, pre dva dana, 5. oktobra, u 77. godini preminuo je kum Novaka Đokovića, poznati doktor Momčilo Momo Inić.

Otac najboljeg tenisera svih vremena Srđan oprosti se dirljivom porukom od svog starog prijatelja čituljom u "Novostima".

-  Dragi kume, zauvek ćeš ostati sa nama. Voli te kum Srđan Đoković s porodicom - poručio je Srđan.

Foto: Printskrin

 

Prof. dr Momčilo Inić je bio specijalista onkohirurgije. Stekao je decenijsko radno iskustvo na Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije, kao  onkološki hirurg.

Od 1990. godine angažovan je kao predavač na poslediplomskim studijama iz onkologije, za lekare na specijalizaciji i supspecijalizaciji, kao i u svojstvu mentora lekara na specijalizaciji iz Opšte hirurgije. Uža oblast interesovanja dr Inića je hirurško lečenje karcinoma dojke.

U svom svakodnevnom radu prof. dr Momčilo Inić je obavljao: bimanuelni palpatorni pregled dojki, preglede onkoloških pacijenata konsultacije i ekspertska mišljenja u vezi sa rakom dojke. Autor je i koautor oko 500 naučnih radova i bio je član mnogih kako domaćih, tako i stranih lekarskih udruženja.

Momo je bio veliki stručnjak, a uživao je veliko poštovanje od porodice Đoković čiji je bio i kum. Iza sebe je ostavio suprugu, ćerke i unučad. 

BONOS VIDEO VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

Pogledajte više