ŠTA ĆE NA OVE REČI REĆI VELIKA TROJKA: Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali Siner i Alkaraz...

Časlav Vuković 03. 10. 2024. u 18:57

BIVŠI teniser Mats Vilander bio je oduševljen onim što su u finalu Pekinga pokazali Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Španac je trijumfovao sa 6:7(6), 6:4, 7:6(3) u najdužem meču u istoriji turnira. Šveđanin je bio oduševljen onim što je video u tih tri sata i 24 minuta borbe.

- Karlos i Janik su priredili sjajnu, zabavnu predstavu. Za mene je to u ravni najboljih sportskih događaja ikada. To se dešava svaki put kad igraju. Osmišljavaju neizvesnost, zabavu. Ono što vidite kod njih je da meč može da ode u bilo kom pravcu. Svako može da pobedu. Nijedan od njih se ne plaši ovog drugog. U njihovim mečevima ima brzih promena. Traje pet ili deset minuta, a onda se ovaj drugi vrati i uradi nešto - rekao je Vilander analitičar "Eurosporta".

Sedmostruki grend slem šampiona je istakao nešto što se mnogim ljubiteljima "belog sporta" neće svideti.

- Nadam se da Rodžer, Novak i Rafa ne slušaju, ali što se tiče nivoa, kada su Siner i Alkaraz najbolji, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis.

Nastavio je Vilander biranim rečima da govori o Špancu i Italijnu.

- Karlos Alkaraz je isti kakav je bio u poslednje tri ili četiri godine. On je nebrušeni dijamant. Ponekad je uglađen, ponekad je grub. Siner ove susrete čini zanimljivijim jer je postao kompletniji, raznovrsniji, usuđuje se da udari loptu, izlazi na mrežu. Iznenađenja dolaze sa obe strane. Nadam se da se Alkaraz neće promeniti - zaključio je Vilander.

Podsetimo, Alkaraz i Siner su jedini ove godine osvajali grend slem titule. Karlos je podigao pehar na Rolan Garosu i Vimbldonu, a Janik na Austalijan openu i Ju-Es openu.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

Pogledajte više