SRPSKI TENIS ZAVIJEN U CRNO! Preminuo bivši trener Novaka Đokovića, sa kojim je osvojio medalju na Olimpijskim igrama

Novosti online 03. 10. 2024. u 11:56

Poznati teniski trener Jovan Lilić, koji je tokom karijere sarađivao i sa Novakom Đokovićem, preminuo je danas u Beogradu.

Foto arhiva VN

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je da sa velikim bolom i tugom obaveštava sportsku i tenisku javnost da je Lilić, istaknuti teniski radnik, trener i čovek koji je vedrinom duha donosio osmehe na lica, preminuo danas u 60. godini posle duge i teške bolesti.

- Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener, selektor reprezentacije do 18 godina i kao trener Dejvis kup tima Srbije. Osvajao je takođe brojne medalje na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije, okitio se kao trener "Salatarom" u Dejvis kup timu Srbije, a bio je i trener reprezentativaca Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Novak Đoković osvojio bronzano odličje - navodi se u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Novak Đoković je, inače, sa Jovanom Lilićem sarađivao još od juniorskih dana, vodio ga je kao trener u "mladoj" Dejvis kup reprezentaciji Srbije pre uspeha u Pekingu, dok su takođe zajedno bili i u njegovom prvom nastupu na Australijan openu 2004. godine.

Foto arhiva VN

 

"Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Detalji sahrane će naknadno biti objavljeni", dodaju iz Saveza o odlasku jednog od najvećih teniskih stručnjaka koje je Srbija imala.

BONUS VIDEO:  "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

Pogledajte više