PLJAČKA NA ROLAN GAROSU: Lopovi s teniskog kompleksa u Bulonjskoj šumi odneli plen od preko 30.000 evra u novcu i nakitu

NEPOZNATI kradljivci izvršili su pljačku na Rolan Garosu.

Foto: Goran Čvorović

Pod okriljem noći između četvrtka i petka lopovi su odneli 11.000 evra gotovine i nakit čija se vrednost procenjuje na 20.000 evra.

Ovo je do sada neviđena krađa na teniskom kompleksu u Bulonjskoj šumi. Lopovi su preskočili visoku metalnu ogradu koja oivičava kompleks zgrada i terena na pariskim gradskim Vratima Otej u 16. arondismanu.

Uspeli su da izmaknu pažnji agenata na obezbeđenju, a onda se uvukli u kancelarije u kojima su sve ispreturali. Premetačina je izvršena u više biroa. Kako su ušli, pljačkaši su tako i pobegli, a da ih niko nije uhvatio. Ne zna se čak ni koliko je lopova učestvovalo u ovoj pljački.

Kradljivci za sada nisu identifikovani, a pariski sud je pokrenuo istragu. Ističe se da će istrazi pomoći i identifikacija nakita kome nameravaju da uđu u trag kada bude bio na crnom tržištu.

U Parizu su poslednjih godina na sličan način održane spektakularne pljačke stanova poznatih sportista, u prvom redu fudbalera PSŽ, a neki od lopova su uhvaćeni i osuđeni na zatvorske kazne.

Pogledajte više