ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ? Legenda bi skroz da menja teniska pravila, ukida se 15, 30, 40 i ne samo to...

Novosti online 19. 09. 2024. u 09:33

Jedna od najvećih legendi u istoriji tenisa i osvajačica 30 titula na grend slem turnirima Bili Džin King nikada nije krila koliko voli Novaka Đokovića.

FOTO: EPA

Tokom Ju-Es opena je na svakom koraku hvalila Srbina, a iskoristila je jedan trenutak i da ga zagrli. A posebno je interesantna bila njena izjava kada je Đoković ove godine pobedom nad Fransiskom Serundolom u osmini finala Rolan Garosa stigao do 370. pobede na grend slemovima i tako "poništio" rekord Rodžera Federera (369).

- Čestitke Novaku Đokoviću na 370 pobeda na grend slemovima. Ostalo je još puno tenisa u tebi, samo nastavi. Kada odlučiš da se penzionišeš, trebalo bi da se kandiduješ za predsednika Srbije - napisala je legendarna teniserka.

Bili Džin King je sada u centru pažnje teniskog sveta zbog želje da pokrene priču o promeni teniskih pravila. Tvrdi da bi promene doprinele popularnosti sporta među mladim ljudima.

- Ne mogu da podnesem sistem bodovanja. Mislim da je teško privući nove ljude u sport, posebno mlade. Trebalo bi da se oslobodimo 15, 30, 40. Trebalo bi da imamo 1, 2, 3, 4. Ako moraš da pobediš sa dva, onda na tri igraju se dva poena zaredom ili nešto slično, ali se oslobodimo 15, 30, 40 - kaže Bili Džin, te nastavlja:

- Svaki igrač bi trebao da ima svoje ime i broj. Zašto? Moramo da promovišemo naše igrače kao što to rade u svim drugim sportovima. Pogledajte košarku, fudbal, bejzbol – svi imaju svoje ime i broj.

Legendarna teniserka je tokom karijere osvojila 129 turnira, 12 grend slemova u singlu i još 18 u dublu, te je jasno kakvu reputaciju ima, ali pitanje je šta će reći ostali teniseri, naročito njen miljenik Novak Đoković...

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više