KAKAV SUNOVRAT! Novak Đoković u ogromnom problemu, pitanje je da li želi da ga reši...

Novosti online 19. 09. 2024. u 07:36

NOVAK Đoković bi mogao da se nađe u velikom problemu, ne samo da se ne pojavi na Završnom mastersu u Torinu, već da u 2025. godinu uđe kao igrač koji neće biti "povlašćen" na turnirima, naročito na omiljenom mu grend slemu u Australiji.

FOTO: M. Vukadinović

Novak Đoković u završnici 2024. godine ima bodove samo iz dva turnira koji će mu pasti sa trenutnog ranga, ali njegov uspeh u poslednjim nedeljama prošle godine znači da brani 2.300 bodova na mastersu u Parizu i ATP finalu u Torinu.

Ako ne odigra dobro u Šangaju ili Parizu ove godine, mogao bi propustiti kvalifikaciju za ATP finale, što bi moglo dovesti do gubitka većine tih 2.300 bodova.

S druge strane, sam Đoković je posle meča u Dejvis kupu jasno poručio da neće juriti bodove i da trenutno ne razmišlja o tome, odnosno da mu odlazak u Torino i nije primaran. Podsetimo, trenutno je na 9. mestu u ATP trci, dok prvih osam ide.

Đoković planira da igra na egzibicionim turnirima u Saudijskoj Arabiji i Argentini tokom narednih nekoliko nedelja, a priznao je da nema nikakav plan.

- Neću juriti ATP bodove, iako planiram da otputujem u Kinu da igram na mastersu u Šangaju sledećeg meseca. Torino mi uopšte nije cilj, iskreno, ne jurim ATP finale, ne jurim rang-liste. Što se mene tiče, završio sam s tim turnirima u svojoj karijeri. Da li ću igrati na drugim turnirima ove godine ili u budućnosti, ne mogu trenutno da kažem. Moji glavni prioriteti su igranje za Srbiju i grend slemovi, sve ostalo je manje važno - rekao je Novak.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više