NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju

Novosti online 18. 09. 2024. u 19:05

Teniska smena generacija uveliko je u toku, a jedini sposoban da ostane u trci sa mlađim snagama je Novak Đoković.

Foto: Profimedia

Srpski as odbija da se preda i povuče u zasluženu penziju, niže dobre rezultate iako je tokom aktuelne sezone imao problema sa povredom kolena, ali je na Olimpijskim igrama u Parizu svima pokazao ko je glavni.

Veruju stručnjaci da su Karlos Alkaraz i Janik Siner naslednici najboljeg tenisera svih vremena, a polako se ka najvišoj pozornici približava brazilski biser - Žoao Fonseka. 

Foto: Profimedia

Momak iz Rija nedavno je osvojio svoj prvi trofej, igrao je četvrtfinale turnira u rodnom gradu i odlučio da se posveti profesionalnoj karijeri. Fonseka je u planu imao odlazak na koledž u Ameriku, ali je usled dobrih rezultata promenio odluku. 

- Gledam rivalstvo Alkarasa i Sinera i tu želim da budem. Želim da budem kao oni i želim da osvajam grend slemove. Federer mi je idol od malih nogu. Oduvek sam uživao gledajući njegove mečeve, njegov klasičan, lagan i elegantan stil. Voleo bih da mi ispriča svoje priče, kako bi znao šta da radim u najtežim trenucima - rekao je Fonseka, a potom nastavio. 

- On je veoma talentovan, ali mnogi ljudi kažu da nije baš bio posvećen u mladosti. Voleo bih da to čujem od njega, jer bi on mogao da me nauči mnogo toga. Da mogu da razgovaram sa njim, pokušao bih najviše da izvučem iz njega. 

BONUS VIDEO "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

Pogledajte više