RAFA, ZAR TE TOLIKO BOLI? Nadal sramotno udario na Novaka Đokovića, ne priznaje mu zlato sa Olimpijskih igara

Novosti online 03. 09. 2024. u 09:02

NOVAK Đoković je pokorio Pariz, osvojio zlato na Olimpijskim igrama i pokazao svima, ako je uopšte iko sumnjao, da je najveći svih vremena.

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je praktično obesmislio tenis, sport koji je bio rezervisan za buržoaziju i elitu, došao je tamo nekim momak iz Beograda, "išamarao" sve i podigao letvicu toliko visoko da će je teško neko u skorije vreme prebaciti. 

Očigledno je to zasmetalo nekadašnjim njegovim velikim konkurentima, pa se Rodžer Federer zavukao u "mišju rupu", a iz iste izašao Rafael Nadal i počeo da pametuje, a bolje da nije. 

Naime, Španac je pokušao da "poništi" veliki uspeh srpskog tenisera, pronašao je razlog zbog čega Noletovo zlato iz Pariza nema tu težinu. Iako nije pomenuo Đokovića imenom i prezimenom, apsolutno je jasno da je na njega mislio. 

- Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca - ako igraš na Olimpijskim igrama, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu - rekao je Rafael Nadal, aludirajući na to da Đoković nije bio smešten sa ostalim srpskim sportistima u Olimpijskom selu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Nole nije hteo da ponovi grešku iz Japana, pa se izmestio iz Olimpijskog sela, ali zar je to razlog da se on napadne i njegovo zlato. Đoković je stalno dolazio u posetu ostalim srpskim sportistima u Olimpijsko selo i tamo je proslavio i medalju. Rafi je očigledno žao što više nije ni do kolena Noletu, pa se služi niskim udarcima. 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više