NEVEROVATNA IZJAVA POZNATOG TRENERA: Za Đokovićev loš početak sezone je kriv Nadal?!

Novosti online 27. 08. 2024. u 20:30

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u pohodu na 25. grend slem trofej, a teniski stručnjak Patrik Muratoglu, imao je vrlo zanimljivo objašnjenje zašto Đoković nije imao ni jedan trofej u prvom delu sezone.

Foto: Profimedia

Muratoglu je rekao da je od presudnog značaja za Novakovu motivaciju bilo to što Rafael Nadal nije igrao na nivou kao prethodnih godina.

 - Pokazao je početkom sezone da je i on ljudsko biće. Imao sam utisak da je početkom sezone imao veliki problem sa motivacijom, posebno kada je video da je i Rafa u velikim teškoćama i da se možda neće vraćati. Na početku sezone, Novak je osećao kao da je igrica gotova jer se Rafa mučio i bilo bi mu jako teško da se vrati na vrh. Mislim da mu je to malo ubilo motivaciju - kaže Muratoglu.

Nastavio je dalje Muratoglu, rekavši da je Đoković motivaciju pronašao u Olimpijskim igrama.

 - Jedan od najvećih motiva u karijeri bio mu je da osvaji više grend slem titula od druge dvojice i sada je to uradio. Onda su došle Olimpijske igre i vratila se motivacija. U tako kratkom periodu, bio je u stanju da se vrati na najbolji nivo igranja. Za njega, sve će na dalje biti stvar pronalaska motivacije. Tenis je tu, fizički je tu, ali sve zavisi od želje da se nastavi - zaključio je Muratoglu. 

Podsetimo, Đoković će u drugom kolu Ju-Es opena igrati protiv Lasla Đerea.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

Pogledajte više