"NIKADA GA NISAM VIDEO OVAKVOG!" Novak Đoković zapanjio Lorenca Muzetija, Italijan ostao skroz zatečen

Novosti online 12. 07. 2024. u 22:52

Novak Đoković i Lorenco Muzeti odigrali su vrlo zanimljivo polufinale Vimbldona, posle čega je Italijan na originalan način opisao kako je doživeo ovaj susret.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je u interesantnom duelu savladao Muzetija, kome je to bilo prvo vimbldonsko polufinale u karijeri.

Iako nije prvi put igrao sa Novakom, ostao je zatečen:


- Baš sam rekao njegovom timu u svlačionici. Ovo je sedmi put, čini mi se, da igramo jedan protiv drugog. I, nikada ga nisam video ovakvog! Danas sam stvarno bio impresioniran - počeo je Muzeti.

Gotovo u dahu je dodao:

- Ovo nam je bio prvi susret na travi... a njegova igra stvarno odgovara ovom tipu podloge. Naročito kako vraća servise. Mislim, to je na momente smešno! Stvarno, danas je bilo smešno na kraju kakve je riterne imao! A i u važnim poenima, naročito u drugom setu, u završnici, kada sam imao šansu da napravim brejk, on je tada baš dobro servirao. Zaslužio je ovu pobedu - ne skriva Italijan svoje impresije.

Novaka sada čeka "repriza" prošlogodišnjeg finala, protiv Karlosa Alkaraza, koji je u četiri seta dobio Danila Medvedeva. 

Novak Đoković - Karlos Alkaraz, "H2H", međusobni dueli

U dosadašnjih pet mečeva, Nole vodi sa 3:2 protiv "Karlitosa", kako u domovini zovu Alkaraza.


Na "smenu" su najpre dobijali jedan drugog - Alkaraz prvi meč, u Madridu 2002, sa 6:7, 7:5, 7:5(5), Đoković na Rolan Garosu 2023. sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, a onda opet Španac, i to u vimbldonskom finalu 2023, sa 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4, te Nole u Sinsinatiju sa 5:7, 7:6(7), 7:6(4).


Poslednji međusobni duel Novak Đoković je rešio u svoju korist i to u polufinalu Završnog mastersa, kada je bilo dosad najubedljivijih protiv Alkaraza 6:3, 6:2. To je, ujedno, dosad jedini meč njih dvojice a da nisu obojica osvojila bar po set.

---

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više