SJAJNO PRVO POLUFINALE VIMBLDONA! Alkaraz i Medvedev oduševili ljubitelje tenisa

Novosti online 12. 07. 2024. u 17:36

Novak Đoković i Lorenco Muzeti igraju polufinale Vimbldona, a već je poznato ko čeka pobednika tog duela u borbi za najpoznatijih teniski trofej.

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, branilac trofeja, ponovo se plasirao u finale: pobedio je Danila Medvedeva posle preokreta sa 6:7(1), 6:3, 6:4, 6:4.

Isprva je sve delovalo pomalo "anarhično", onda se pretvorilo u rusko slavlje i... tada se prava borba, zapravo, tek rasplasmala.

Danil Medvedev je osvojio prvi set kada se činilo da se branilac trofeja izvukao iz opasnosti.

Međutim, samo privremeno se spasao aktuelni šampion kada je "vratio" i drugi brejk (baš u trenutku kada je Rus servirao za 6:3), ali nedugo zatim, u taj-brejku, stvari su bile ekspresno gotove - Medvedevu nije pripao samo jedan od osam odigranih poena.

No, posle izgubljenog uvodnog seta, Španac je zaigrao i za nijansu bolje, i daleko konkretnije, kada se radi o realizaciji šansi. Došao je do brejka za 3:1, što mu je bilo "pogonsko gorivo" da, uz novu injekciju samopouzdanja, ovoga puta ne dozvoli da se rival brzo "vrati u život".

Borba je tako, posle sat i po trajanja, došla do "polazne" tačke, a od tog novog početka - treći teniser sveta je uspevao da ostane i smireniji i precizniji od petog na ATP listi.

Alkaraz je treću deonicu dobio zahvaljujući brejku u trećem gemu (i, pritom, nije dozvolio suparniku da mu nijednom "ugrozi" servis), a četvrtu posle malog trilera.

Naime, na doživljeni brejk u prvom gemu - Medvedev je odgovorio istom merom u narednom, a onda, pri rezultatu 3:3, "špansko tenisko čudo", kako su ga prozvali kada je prvi put došao do prvog mesta na svetskom rangiranju, "oduzeo je servis" ruskom teniseru.

Borio se Medvedev u preostalom delu četvrtog seta, no bliže od dva osvojena poena na servise Alkaraza nije prišao, pa je Španac drugi uzastopni put prošao u finale Vimbldona.

Podsetimo, prenos meča Novak Đoković - Lorenco Muzeti možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

---

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više