ĐOKOVIĆ RAZBIJA MALER PRED POLUFINALE: Ono što je protivnik uradio moglo bi skupo da ga košta

Novosti online 11. 07. 2024. u 13:36

Srpski teniser Novak Đoković igra protiv Lorenca Muzetija u borbi za finale Vimbldona.

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković igraće u polufinalu Vimbldona pošto mu je Australijanac Aleks de Minor predao četvrtfinalni duel bez borbe. Đokovićev naredni protivnik u petak biće dobro poznato lice, italijanski teniser Lorenco Muzeti.

Lorenco Muzeti je u sredu proveo na terenu tri i po sata i uspeo da pobedi Tejlora Frica u pet setova, dok je Novak bio slobodan i mogao je da slavi deset godina braka sa suprugom Jelenom Đoković.

Ipak, istorija je malko drugačija. Muzeti ne da je pomogao Novaku, nego je učinio (ne)mogućom misijom osvajanje Vimbldona ove godine. Naime, ovo je treći grend slem u njegovoj karijeri da je Đoković prošao dalje bez borbe, a na prethodna dva nije podizao pehar. Igrao je na oba finale, pa i to može biti dobar znak za meč sa Lorencom.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, na Rolan Garosu 2011. godine Fabio Fonjini je predao meč Đokoviću bez borbe, pa je naš teniser takođe prošao u polufinale. Tamo ga je čekao Rodžer Federer od koga je izgubio sa 3:1 u setovima.

Ju-Es open 2016. godine je bio priča za sebe. Čeh Jirži Veseli nije izašao na megdan u drugom kolu, pa je Novak kao branilac trofeja otišao dalje. Ni sledeći meč Đoković nije odigrao do kraja, ali su bar počeli, da bi Mihail Južni položio reket pri rezultatu 4:2 za našeg tenisera u prvom setu.

A onda četvrtfinale i nova predaja na terenu. Žo Žilfred Conga je odustao kada je gubio sa 2:0 u setovima. Ovaj put Đoković je slavio u polufinalu protiv Gaela Monfisa, ali ga je u finalu zaustavio Stan Vavrinka.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

Pogledajte više