PROMENE U SVETU TENISA: Ovo pravilo vraća se odmah posle Vimbldona

Novosti online 10. 07. 2024. u 12:54

Čelnici ATP-a odlučili su da promene tenisko pravilo nakon završetka Vimbldona, odnosno da vrate onaj sistem koji je bio pre pandemije virusa korona!

Foto: Profimedia

U pitanju je pravilo vezano za devojčice i dečake koji vode računa o lopticama tokom meča, a kojima je po nastanku pandemije bilo zabranjeno da daju peškire igračicama i igračima kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa.

Teniserke i teniseri su zatim morali da donesu sopstvene peškire tokom poena u pooštravanju higijenskih protokola, iako je to pravilo postavljeno van zakona u pokušaju da se ubrza vreme između utakmica.

Foto: Profimedia

Izvor iz ATP-a je rekao da je razlog bio automatizovani servisni sat, gde su igrači ograničeni na 25 sekundi između poena. Oni smatraju kada se vrati staro pravilo da se igračima vraćaju peškiri, ponovo će moći da se "održi tempo igre".

Ipak, prema sajtu "Teniski kanal", nedavni sastanci odbora ATP-a potvrdili su promenu pravila:

- Odbor je odobrio promenu pravila kako bi se omogućilo igračima da zahtevaju i da im se uručuju peškiri između poena, kao što je bilo uobičajeno pre pandemije kovida 19. Svi ATP turniri moraju da prihvate ovu odredbu. Ova promena pravila će stupiti na snagu nakon Vimbldona - rečeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

Pogledajte više