KORAK DO SPEKTAKLA: U četvrtfinalima danas Alkaraz i Siner moraju preko teških rivala do međusobnog okršaja

S. R.

09. 07. 2024. u 09:15

SAMO još korak deli Karlosa Alkaraza i Janika Siner od najavljenog međusobnog okrašaja. Obojica u četvrtfinalu imaju izazovne rivale. Na megdan Špancu izlazi Amerikanac Tomi Pol, dok će Italijan imati duel protiv Rusa Danila Medvedeva.

FOTO: Tanjug/AP

Branilac krune nikako neće imati lak zadatak. Sva četiri okršaja protiv trenutno 13. igrača sveta bila su neizvesna. Izjednačeni su u međusobnom skoru 2-2, a ovo će biti prvi okršaj izvan severnoameričkog tla.

Pol se nalazi u izvanrednoj formi, došao u na terene "Ol Ingland kluba" kao šampion Kvinsa. Sjajne partije preneo je i na Vimbldon.

- Znao sam da uvek mogu da pružim dobar tenis na travi. Vreme mi nije išlo naruku tokom prethodnih mečeva, bilo je mnogo teških situacija, a nadam se da je došao red i da igram pod krovom - našalio se Pol.

Amerikanac se nalazi u seriji od devet uzastopnih trijumfa.

- Alkaraz je pokazao odličan nivo tenisa na travi. Međutim, samouveren sam u svoje mogućnosti. Verujem u sebe i uspeh - bez ustezanja kaže Pol.

Ništa manje eksplozivno neće biti ni u okršaju Sinera i Medvedeva. Njih dvojica imaju lep istorijat međusobnih duela. Do sad a su igrali 11 puta. Poslednjih pet otišli su u korist aktuelnog broja jedan na rang-listi.

- U četiri od pet tih mečeva izgubio sam tesno. Smatram da nisam daleko od njegovog nivoa. Ovo će biti prvi put da igramo na travi. Servis će biti ključ uspeha, ko bude bolji u tom segmentu imaće prednost - najavio je Medvedev.

Pogledajte više