"PONEKAD MI SE ČINILO KAO DA MI ČITA MISLI": Vekićeva posle velike pobede na Vimbldonu

Novosti online 08. 07. 2024. u 09:45

Hrvatska teniserka Dona Vekić je ušla u četvrtfinale grend slem turnira, ali je to prvi put uradila na Vimbldonu. Posle pobede od 2:1, po setovima 6-2, 1-6, 6-4, nad španskom teniserkom Paulom Badosom, izjavila je da je ovo nešto "zaista posebno".

Foto: Profimedia

Bio je to zaista dug dan za najbolju hrvatsku teniserku, iako je na meču bilo samo 98 minuta efektivne igre, ali je meč tri puta prekidan zbog kiše, a i loše vreme je razlog za kasni početak.

Zapravo, trebalo je da meč počne u 11 časova po lokalnom vremenu, ali se to dogodilo tek posle 13 časova.

- Došli smo oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam uveče. Bio je to dug i stresan dan. Pre svega, srećna sam što sam pobedila i što smo uspeli da završimo. Biti među poslednjih osam na mom omiljenom turniru je zaista posebno - rekla je Vekićeva.

Foto: Profimedia

Ova mlada Osječanka došla je spremna na turnir na Vimbldon.

- Dosta sam trenirala u Londonu, tako da sam navikla na ovakvo vreme, ali moram da se izvinim svom timu, jer sam u pauzama ponekad bila van sebe. Na kraju smo uspeli. Osetila sam veliko olakšanje čim se završio meč. Pobeda i četvrtfinale Vimbldona, osećam se da živim svoj san. Veoma sam srećna – rekla je Vekićeva. 

U polufinalu boriće se sa teniserkom kojoj je ovo takođe prvo četvrtfinale Vimbldona, Lulu San.

– Ona ima čitav niz kvaliteta. Iako ne znam mnogo o njoj, očigledno je da igra sjajan tenis. Proučićemo je i spremićemo se za meč u utorak. Niko slučajno ne dolazi do četvrtfinala - rekla je Vekićeva.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

Pogledajte više